Over ons

TOEGEWIJDE LICHAAMSGERICHTE PSYCHOSOCIALE- & NATUURGENEESKUNDIGE THERAPIE — MET OF ZONDER THERAPIEHOND

We zorgen voor gezondheid in zijn breedste zin:

  • Fysieke Gezondheid
  • Emotionele Gezondheid
  • Mentale Gezondheid
  • Zingevende Gezondheid

Marjolein

Graag hou ik het informeel en introduceer mezelf daarom bij mijn voornaam, Marjolein. Ik ben de eigenaar van Natuurgewijs en ik ben ook de hoofdtherapeut die de verantwoordelijkheid neemt voor anderen die onder mijn bedrijfsnaam werken.

Mensen beschrijven me als leergierig, nieuwsgierig, betrouwbaar, eigenwijs, gevoelig en creatief.

Mijn hart ligt bij mensen professioneel helpen en luisteren naar hun verhalen. Het geeft mij voldoening als iemand weer controle ervaart over zijn leven, en een gevoel van vrijheid terugkrijgt. De passie had ik al, en in de loop der jaren heb ik zorgvuldig kennis en kunde opgebouwd.

Mijn BIG-registratie voor fysiotherapie vorm de basis van mijn werk. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, het geeft me het recht om als fysiotherapeut te werken en de beschermde titel te gebruiken. Mijn minor was in reïntegratie advies en begeleiding. De interpretatie van fysiotherapie is me meegegeven vanuit mijn opleiding: de scheiding van lichaam en geest was een vergissing van Descartes. De methodiek waaruit we werken is gebaseerd op een bio-psychosociaal model waarin neurobiologische systemen meer betekenis hebben dan slechts de spieren en gewrichten. Pyschologie en filosofie zijn daarom een groot deel van fysiotherapie, waarbij de specialisatie blijft in beweging en leefstijl.

Mijn masterstudie manueel therapie heeft me de titel gegeven van Master of Science. Met mijn masterthesis heb ik mezelf ondergedompeld in het theoretische kader van chronische pijn geassocieerd met verstoring van het corticaal vastgelegde lichaamsschema, en persoonlijke ervaringen vanuit de eerstelijns fysiotherapiepraktijk. Mijn onderzoeksvraag was: Hoe ervaren mensen hun lichaam(sschema) vanuit een belichaamd perspectief wanneer ze chronische pijn gerelateerd aan de wervelkolom ervaren? Deze kwalitatieve studie pastte de Interpretatieve Fenemenologische Analyse (IPA) toe met open diepte-interviews gebaseerd op een onderwerpenlijst. De onderzoeksvraag werd beantwoord als verschil in vorm, beweging, afstand en bewustzijn. Verder reflecteren mensen op hoe ze om kunnen gaan met de pijn en hebben ze een mindset ontwikkeld.

Ik ben een gelicenceerde therapeut bij de beroepsorganisatie van Collectieve Alternatieve Therapeuten (CAT) en heb de accreditaties bij hen als een natuurgeneeskundig therapeut, lichaamsgerichte psychotherapeut en fytotherapeut.
Ook ben ik een NGS-sportmassagetherapeut, herstel- en reïntegratietrainer, aromatherapeut, imker, NLP en Hypnose Master Practitioner, leefstijlcoach, ontwikkelings- en leidschapstrainer, spiritueeltherapeut, medium, journalist, schrijver, webdesigner en ondernemer.

In 2004 begon ik mijn particuliere praktijk waarin ik therapeutisch mensen begeleid op het gebied van gezondheid, leefstijl en spiritualiteit. Al snel kwam het verlangen om anderen te trainen en begeleiden in dit werk om nog meer mensen te kunnen helpen, en deze prachtige professie over te dragen aan anderen. Met Natuurgewijs in zijn huidige vorm, is dat mogelijk geworden.

Hond Mirte

Mijn lieve assistente en trouwe mede-avonturier in het leven.

Mirte is een Double Doodle (Labradoodle x Goldendoodle) geboren in oktober 2021. Haar niet-verharende knuffelige vacht, en zachte en slimme karakter maakt haar net als veel andere doodles een geschikte therapiehond. Vanwege haar leeftijd is ze nog in opleiding maar ze helpt graag al mee.

Mirte is graag iemand tot steun, door er voor je te zijn en door aanraking.
Maar ze kan ook een spiegel zijn en je van alles leren en laten ervaren over hondengedrag en jouw gedrag.
Ze houdt van spelen en oefeningen doen, vooral samen.

Natuurgewijs
Kamer van Koophandel registratienummer: 24362394
Belasting identificatienummer: NL002034262B77

Algemeen Gegevens Beheer(AGB) nummers van zorgverlening:

  • Natuurgewijs AGB nummer 90071351
  • Belichaming Fysiotherapie AGB nummer 04070008
  • Fysiotherapeut AGB nummer 04116789

BIG registratienummer: 49913028904
CAT senior therapeut, BO nr.: 59372021-07-26